Pentru folosirea Platformei Valori Nutritionale care constă în site-ul web indentificat cu adresa URL: valori-nutritionale.ro („Site”) este recomandat să citiți și să acceptați termenii și condițiile de mai jos, care au valoarea unui contract încheiat între CRUD DEVELOPMENT SRL (Compania) și orice persoană, Vizitator sau Utilizator care accesează Platforma. Folosirea Platformei implică acceptarea integrală și necondiționată a acestor termeni și condiții. În lipsa acestui accept, explicit sau implicit, din partea dumneavoastră, nu puteți utiliza Site-ul.

Compania își rezervă dreptul de a modifica oricând termenii și condițiile. Astfel de modificări vor fi considerate ca acceptate prin simpla utilizare a Platformei. Utilizatorii vor avea permanent acces la termenii și condițiile de utilizare ale Platformei, accesând pagina « Termeni și condiții » în orice moment. Este responsabilitatea dumneavoastră să vă conformați cu ultima versiune din Termenii și Condițiile de Utilizare și Politica de Confidențialitate în vigoare în orice moment.

Pentru orice întrebări privind Termenii și Condițiile de Utilizare și Politica de Confidențialitate, vă rugăm să ne contactați la adresa de email [email protected]. Dacă nu sunteți de acord cu acești Termeni și Condiții de Utilizare în întregime vă rugăm să nu utilizați Platforma.

1. Cine suntem?

Aplicația este operata de CRUD DEVELOPMENT SRL, înființată și înregistrată în mod valabil în România, având sediul social în Sos. Drumul Opalului nr 1-43, Bloc Cocor, Sc A, ap 6, Sector 1, Bucuresti, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/4282/2023, cod unic de înregistrare 47752093

2. Definitii

Pentru acest document vom folosi următorii termeni cu sensul specificat în aceasta listă:

Utilizator, Client – Orice persoana care accesează materiale sau funcționalități puse la dispoziție pe orice canal(website,social media, e-mail) pus la dispoziție de către Valori-nutritionale.ro

Noi, Societatea, Compania, CRUD DEVELOPMENT SRL – înseamnă societatea identificata cu datele de mai sus

Serviciul, Aplicatia – înseamnă toate funcțiile oferite de către website și platforma valori-nutritionale.ro

Valori-nutritionale – înseamnă numele platformei și a website-ului care se ocupa cu generarea valorilor nutriționale pentru meniuri inclusiv aditivi si alergeni.

3. Utilizarea serviciului valori-nutritionale.ro

Utilizatorul este responsabil pentru păstrarea confidentialitatii datelor de acces. În cazul în care activitatea pe website a fost făcută prin intermediul acestor date, utilizatorul este responsabil de acțiunile inteprinse prin intermediul datelor de acces. În cazul în care informații sunt sustrase cu ajutorul datelor tale de acces, CRUD DEVELOPMENT SRL nu își asuma nici o responsabilitate.

Utilizatorul este responsabil de adaugarea ingredientelor si cantitatilor acestora in aplicatie, precum si a tuturor celorlalte informatii referitoare la retete (alergeni, aditivi, posibili aditivi, ingrediente congelate etc) . CRUD DEVELOPMENT SRL doar pune la dispozitie serviciul de introducere date si calcul al declaratiei nutritionale, drept urmare nu isi asuma nicio responsabilitate privind acuratetea datelor introduse de utilizatori.

4. Crearea unui cont de utilizator

Pentru a utiliza pe deplin Platforma, veți crea un Cont de Utilizator prin completarea formularului de înregistrare electronică. Veți completa toate câmpurile marcate ca fiind obligatorii în respectivul formular. În cazul refuzului de a furniza informațiile obligatorii solicitate în timpul înregistrării Contului de Utilizator, Compania este îndreptățită să refuze înregistrarea.

La crearea Contului de Utilizator vi se va solicita să bifați câmpul “Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile” . Prin bifarea acestui câmp și continuarea crearii contului, veți fi de acord în mod explicit și voluntar cu prevederile Contractului, declarând că ați citit acest Contract și că vă obligați să îl respectați.

Compania poate păstra fișiere jurnal cu adresa IP a Utilizatorilor pe Serverele sale, precum și oricare alte informații, necesare pentru identificarea Utilizatorului și reproducerea acordului Utilizatorului privind Contractul, în cazul apariției unor litigii.

Prin utilizarea Platformei, Utilizatorul își asuma integral responsabilitatea pentru toate activitățile realizate prin intermediul Contului pe care îl deschide în Platforma. In consecința, Utilizatorul este singurul responsabil de asigurarea securității parolei Contului și a altor date de acces.

În cazul în care securitatea Contului deținut este compromisă, este necesar să anunțați imediat Compania prin intermediul paginii de Contact sau la adresa de email [email protected]. Compania nu poate fi făcută responsabilă pentru daunele cauzate Utilizatorilor / oricăror terți prin utilizarea neautorizată a Contului.

5. Termeni si conditii referitoare la Plati

Pret, Plata, Politica de returnare

Accesul la functionalitatile pentru calculul valorilor nutritionale se face numai dupa plata serviciului de tip abonament anual.

Plata se face pentru abonament – fiecare abonament avand un numar de credite necesare la crearea unei retete.

Exista trei planuri tarifare:

 • Pentru 10 retete – 10 credite
 • Pentru 99 de retete – 99 credite
 • Pentru 99 de retete – 99 credite si serviciul de introducerere a retetelor in contul de Utilizator de catre echipa Valori-Nutritionale.
 
 • Pretul corespunzator fiecarui abonament este cel specificat pe Site si in Comanda Finalizata de catre Utilizator si confirmata de Companie.
 

Pretul afisat este pentru un an pentru abonamentul de 10 retete,  99 de retete si 99 de retete + serviciul de introducere a datelor in contul de utilizator.

Daca doriti sa achizitionati credite suplimentare, acest lucru se face din aplicatie, dupa ce v-ati creat contul alegand una dintre optiunile disponibile.

Creditele alocate unei locatii sunt valabile numai pe perioada de valabilitate a abonamentului, daca a expirat abonamentul si creditele nu au fost consumate, acestea nu mai pot fi consumate decat la prelungirea abonamentului. Creditele nu dipar din cont, dar nu pot fi folosite.

Prețul serviciului este afișat in RON, nu include TVA și se achită înaintea utilizării serviciului.

Compania își rezerva dreptul de a anula orice Comanda atunci când prețul Abonamentului a fost eronat afișat pe Site, inclusiv dintr-o eroare tehnica.

Pentru fiecare reteta adaugata se consuma 1 (un) credit.

Daca utilizatorul adauga o reteta si apoi o sterge – creditul ramane consumat.

Creditele ramase neconsumate, nu sunt returnabile. Clientul nu poate cere sa ii fie returnata valoarea creditelor ramase neconsumate.

Compania își rezerva dreptul de a modifica prețurile Abonamentelor. Modificarea de preț va afecta doar Utilizatorii ce se inregistreaza  si  existenți care vor cumpara un pachet dupa modificarea pretului acestuia.

Compania va emite către Utilizator o factură pentru pachetul comandat pe baza datelor de facturare ale Utilizatorului pe care acesta le-a pus la dispoziția Companiei în prealabil.

Plata pentru aplicatie este valabila un an calendaristic de la momentul crearii contului.

Abonamentul se poate prelungi:

– Daca ati platit cu cardul – automat, la data expirarii abonamentului se va mai face o plata automata pentru abonament valabila inca 1 an calandaristic

– Daca ati platit prin ordin de plata, va trebui sa faceti inca o plata prin ordin de plata pentru prelungirea abonamentului cu inca 1 an calendaristic.

6. Modalitati de plata

Plata se va face Online cu card bancar (Visa/Maestro/MasterCard) prin Stripe și este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră în pagina securizata a procesatorului de plăti.

Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron și MasterCard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului „3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigura tranzacțiilor on-line același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant.

Plata se poate face si prin ordin de plata(transfer bancar) urmand  pasii:

– ne transmiteti un email la [email protected] cu:

       – datele de facturare

       – numele restaurantului

       – numele persoanei de contact

       – emailul cu care doriti sa va autentificati in aplicatie

       – numarul de telefon

– noi va emitem o factura proforma si o trimitem pe email

– ne transmiteti dovada platii

– noi va cream contul si va emitem factura fiscala.

Important de știut – Pentru plățile prin card bancar nu este perceput nici un comision.

Datele referitoare la cardul bancar nu sunt stocate in aplicatia Valori Nutritionale si nu ajung la societate sub nicio forma. acestea sunt gestionate doar de procesatorul de plati Stripe.

 

7. Introducerea retetelor

 
Daca optati pentru planul in care retetele, ingredientele si cantitatile pentru fiecare ingredient vor fi introduse in aplicatie de catre echipa Valori Nutritionale trebuie sa:
1. Faceti plata si va creati cont
2. Transmiteti pe email la adresa [email protected] meniul si retetarul pentru numarul de credite achizitionate.

In general, termenul de livrare este de 7 zile calendaristice.

Echipa noastra va va raspunde cu termenul de livrare al meniului calculat.

Rețetarul trebuie sa conțină următoarele informații:

– Numele rețetei;

– Greutatea netă a unei porții (cât cântărește produsul finit pe care îl consuma clientul);

– Numărul de porții pentru care se pregătește rețetă;

– Lista ingredientelor folosite

– Cantitatea folosită din fiecare ingredient

8. Returnarea banilor

În cazul în care Utilizatorul dorește returnarea banilor, aceasta se va realiza în termen de 30 de zile, în baza unei cereri trimise, nu mai tarziu de 14 zile de la data crearii contului de utilizator, in cazul pachetului cu 99 de retete, numai daca s-au consumat mai putin de 5 credite, la adresa email [email protected].

In cazul prelungirii abonamentului dupa trecerea unui an calendaristic de la data ultimei plati, Prestatorul nu este obligat sa restituie contravaloarea abonamentului in cazul in care abonamentul a fost prelungit deja.

CRUD Development face toate eforturile pentru a asigura o cât mai bună acuratețe a datelor finale, dar limitează răspunderea pentru orice probleme rezultate din utilizarea platformei prin maxim returnarea sumei plătite pentru luna în curs. Acest retur poate fi cerut o singură dată.

9. Durata contractului

Prezentul contract se incheie pe o perioada nedeterminata incepand de la data crearii contului de client sau crearii locatiei in aplicatie, iar obligatiile partilor intra in vigoare de la aceasta data.
 
Imediat ce se efectueaza plata tipului de abonament ales, Clientul va avea acces la serviciile incluse in pachetul abonamentului din momentul confirmarii platii de catre Prestator. 
 
Anularea comenzii se poate face in termen de 14 zile de la de la crearea contului, doar cu conditia ca in contul de client/ locatie sa nu fie consumate mai mult de 5 credite.
Orice erori survenite la comanda facuta de client pot fi corectate in cele 14 zile printr-un email trimis la adresa [email protected] de luni pana vineri intre orele 9:00 si 18:00.
 
In cazul in care Clientul nu notifica renuntarea la abonament cu cel putin 24 de ore inainte de prelungirea abonamentului, abonamentul se va prelungi automat pe inca 1 an calendaristic fara nicio alta formalitate.
 
Prelungirea automata se face numai in baza platii automate de catre client cu cardul salvat la procesatorul de plati, Stripe.
 
Clientul poate notifica Prestatorul renuntarea la abonament cu maximum 24 de ore inainte de prelungirea acestului la adresa de email [email protected]
 

10. Incetarea contractului

 

Prezentul contract inceteaza in urmatoarele cazuri:

a. partile convin de comun acrod incetarea contractului;

b. neindeplinirea sau indeplinirea defectuasa repetata a obligatiilor contractuale de catre una dintre parti;

c. neplata abonamentului de catre Client. In cazul in care clientul nu plateste contravaloarea prelungirii abonamentului, acesta se suspenda si Clientul nu va putea folosi functiile serviciului pana la confirmarea platii de catre Prestator. Clientul are posibilitatea reactivarii abonamentului din contul sau prin transmiterea unui email cu dovada platii la adresa [email protected].

d. decizia unilatera a uneia dintre parti, transmisa in scris celeilalte parti, receptia notificarii de incetare trebuie sa aiba loc cu minimum 24 de ore inainte de prelungirea abonamentului;

e. in caz de dizolvare, lichidare, faliment, retragerea autorizatiei de functionare a unuia dintre contractanti,caz in care partile vor fi tinute a indestula datoriile uneia catre alta, datorii rezultate pana in momentul interventiei cauzei de disparitie.

11. Forta majora

Niciuna din parți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forța majoră. Prin forța majoră se înțelege orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil și inevitabil, intervenit după intrarea în vigoare a contractului și care împiedica executarea parțială sau integrală a obligațiilor asumate de parți.

12. Dreptul la despagubiri

Utilizatorul va avea dreptul să solicite despăgubiri pentru prejudiciile apărute ca urmare a neexecutării totale sau parțiale a Contractului de către Companie. Cu toate acestea, Compania nu poate fi facută responsabilă pentru pierderile pe care nici Utilizatorul nici Compania nu le putea prevedea în mod rezonabil la începutul utilizării de către Utilizatorul a Platformei și nici pentru pierderile care nu rezulta ca urmare a culpei sau unei încălcări a obligațiilor legale sau contractuale din partea Companiei. Responsabilitatea pe care Compania (ca furnizor de Conținut Contra Cost), o are fata de Utilizatori în ceea ce privește despăgubirile este limitata la prețul plătit pentru achiziția Conținutului contra Cost la care se refera reclamația Utilizatorului. Compania nu are nicio responsabilitate fata de Utilizator cu privire la Conținutul contra Cost sau Conținutului Gratuit pe care aceștia l-ar considera ca ofensator sau inoportun. Niciuna dintre condițiile prevăzute de prezenta clauza nu afectează drepturile pe care legea le recunoaște persoanelor în calitate de consumatori.

CRUD DEVELOPMENT SRL  face toate eforturile pentru a asigura o cât mai bună acuratețe a datelor finale, dar limitează răspunderea pentru orice probleme rezultate din utilizarea platformei prin maxim returnarea sumei plătite pentru folosirea produsului. Acest retur poate fi cerut o singură dată.

13. Declaratii

Prin publicarea de informații, cum ar fi rețete sau alimente, împreuna cu conținutul grafic/contextual etc. acordați dreptul de folosire asupra celor menționate prin titlu de licență gratuită valori-nutritionale.ro si CRUD DEVELOPMENT SRL  , și prin aceasta dreptul de a folosi, distribui, publica aceste informații sub formă de conținut offline sau online.

Societatea nu poate fi facuta raspunzatoare pentru orice ii este imputat Utilizatorului de catre clientii acestuia sau de catre organele de control prin expunarea de informatii de catre utilizator catre clientii acestuia.

Utilizatorul deține întreaga responsabilitate în colaborarea cu clienții săi prin intermediul Platformei.

Utilizatorul este singurul responsabil de continutul creat pe platforma.

CRUD DEVELOPMENT SRL nu este organ acreditat ANPC, nu este nutritionist sau laborator specializat în calculul declaratiei
nutritionale.

Calculele sunt pur si simplu matematice după factorii de conversie disponibili în Anexa XIV – Factori de conversie din REGULAMENTUL
(UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011

Calculatorul nu garanteaza corectitudinea calculelor în cazul în care alimentele au suferit procese de tratare termica ( fierbere, coacere, prajire, etc )

14. Despre actualizarea, schimbarea si limitarea Serviciilor

Serviciile noastre evoluează constant. Odată cu lansarea de noi funcționalități, avem nevoie de flexibilitatea de a face modificări, de a impune limite și, ocazional, de a suspenda sau de a rezilia anumite Servicii. De asemenea, este posibil să ne actualizăm Serviciile, care ar putea să nu funcționeze corect.

Serviciile se modifică frecvent, iar forma și funcționalitatea lor se pot schimba fără notificarea prealabilă a dumneavoastră.

Este posibil să oferim actualizări (inclusiv actualizări automate) pentru anumite Servicii atunci când considerăm oportun. Acestea pot include upgrade-uri, modificări, remedieri de erori și/sau funcții noi (colectiv, „Actualizări”). Este posibil ca anumite părți ale Serviciilor noastre să nu funcționeze corect. Recunoașteți și sunteți de acord că este posibil ca Serviciile să nu funcționeze corect dacă nu facem aceste actualizari. În plus, sunteți de acord că Termenii (și orice modificări suplimentare ale acestora) se vor aplica oricărei și tuturor Actualizărilor Serviciilor. Putem modifica, suspenda sau întrerupe oricare sau toate Serviciile în orice moment, inclusiv disponibilitatea oricărui produs, caracteristică, bază de date sau Conținut. În plus, nu avem nicio obligație de a furniza Actualizări sau de a continua să furnizăm sau să activăm orice caracteristică sau funcționalitate specială a oricărui Serviciu. De asemenea, putem să impunem limite asupra anumitor Servicii sau să vă restricționăm accesul la o parte sau la toate Serviciile fără notificare sau răspundere.

15. Lege si jurisdictie

Acești Termeni și Condiții de Utilizare sunt guvernate de legea română și instanțele române vor avea competența asupra oricărei pretenții născute din sau cu privire la oricare utilizare a serviciilor noastre.

Părțile convin ca toate neînțelegerile referitoare la contract sau la interpretarea, executarea ori încetarea acestuia să fie rezolvate pe cale amiabila. In cazul în care soluționarea nu este posibila în mod amiabil, litigiile vor fi soluționate de către instanța judecătorească competentă potrivit legii.

16. Date Personale

Ce tipuri de date personale colectam despre dumneavoastra?

 • Adresa de e-mail
 • Nume si prenume
 • Adresa IP
 • Cum utilizați Platforma
 

Folosim serviciile Google Analytics (https://www.google.com/analytics), Facebook Pixel (https://www.facebook.com/business/learn/facebook-ads-pixel), Hotjar (https://www.hotjar.com/) pentru a vedea cum folosiți Site-ul și pentru a putea îmbunătății experiența Utilizatorilor.

Aceste servicii colectează diferite informații despre locația și dispozitivul de pe care accesați Site-ul dar și informații despre cum folosiți Site-ul. Noi folosim anonim aceste informații pentru a vedea cum putem să îmbunătățim felul în care Site-ul funcționează și cum putem să va oferim informații mai bune online.

De ce colectam aceste informații?

Scopurile colectării datelor sunt:

 • Crearea si/sau mentenanța conturilor: Adresa de email este necesara la înscrierea în Aplicație.
 • Refuzul tău de a procura aceasta informație determina incapacitatea noastră de a-ti oferi acces în Platforma
 • Statistici personale de progres

17. Care sunt drepturile tale?

Îți poți retrage consimțământul pentru stocarea, prelucrarea și partajarea datelor personale în orice moment prin transmiterea unei cereri scrise, semnate și datate la adresa de e-mail: [email protected]

Ștergerea datelor

Pentru ștergerea tuturor datelor personale stocate pe serverele Valori-nutritionale.ro trebuie sa  tirimiti o cerere la adresa de email: [email protected].

Modificarea datelor:

Modificarea datelor se poate face din interfata de administrare, Profil -> Click pe numele tau

Consultarea datelor:

Consultarea datelor tale personale se poate face din interfata de administrare, Profil -> Click pe numele tau